Thursday, 28 October 2010

helsingin kirjamessut 2010

Ah, taas on se aika vuodesta! Muistan, kun kävin ensimmäisen kerran kirjamessuilla seitsemän vuotta sitten. Olin vasta muuttanut Helsinkiin, enkä ollut ikinä edes tiennyt, että on olemassa sellainenkin asia kuin kirjamessut. Siellä oli koko halli täynnä kaikkia ihania kirjoja! Ja samalla rahalla sai vielä kuunnella kaikkia niitä kirjailijoitakin. Melkein mieletöntä.

Brysselin- ja Pariisin-vuosina kirjamessut olivat yksi niistä asioista, joita ikävöin eniten Helsingistä. Pariisissa oli sentään omatkin messut, siellä sai vähän lievitystä ikävään. Muuten viime vuodet ovat menneet aika tiiviisti siellä kassan turvallisemmalla puolella, niin tänäkin vuonna. Huono puoli siinä, että on torstaista sunnuntaihin aamusta iltaan töissä, on se ettei oikein ehdi kuuntelemaan niitä kirjailijavieraita. Kirjakahvila on tosin ihan naapurissa ja tänä vuonna omallakin lavalla on jonkun verran ohjelmaa. Hyvä puoli on se, ettei ehdi tuhlata niin paljon (ehkä) vaan messuista saattaa jopa hyötyä taloudellisesti. Tänään, ensimmäisenä messupäivänä, mukaan tarttui vasta viisi kirjaa... Ei lupaa oikein hyvää messujen plus-miinus-suhteelle. Pitää ehkä vähän skarpata muina päivinä ja käydä vaikka vaan maistelemassa niitä ruoka & viini -messujen antimia.

Mikäli tulette messuille, niin osastolle 6 f 54 saa tulla moikkaamaan. Esittelen sitten sunnuntain jälkeen ne ostoksetkin...The best time of the year, Helsinki book fair, is here again! Unfortunately I'm working through the fair but if you'll be there, you can meet me at the stand number 6 f 54.

2 comments:

  1. Voi hitsi, minä lopetin jo messutyöt tältä vuodelta, päivystin pari päivää osastolla 6d88 ;) Leppoisia messuja!

    ReplyDelete
  2. voi ei! olisin halunnut tulla moikkaamaan. no, kiitos silti, vaikka ei se messuilu aina kovin leppoisaa oo... mut enköhän mä huomisen vielä kestä (ja sit viis työpäivää...)

    ReplyDelete