Thursday, 28 April 2011

04 lempikirjani lempikirjasarjastani

Hups, muutama viikko vierähti tässä kolmosen ja nelosen välissä... Oikeastaan ihan siksi, että tämä neloskysymys tuntui niin pirun vaikealta. En oikein osannut päättää lempikirjasarjaanikaan tuossa edellisessä kysymyksessä, joten on vähän mahdotonta lempikirja siitä lempparisarjasta...

Mutta sitten muistin vielä yhden lempparisarjan, joka on vähän nolo ja aika kulunut, mutta kyllä minäkin siihen hurahdin aikanaan. Kyseessä on tietysti Edwardin ja Bellan rakkaustarinasta ja siinä sivussa vampyyreista ja ihmissusista ja mitä niitä on kertova Twilight. Olen lukenut kirjat (1 - 4) vain yhteen kertaan, mutta ainakin ensimmäisen ja toisen voisin joskus lukaista uudelleenkin. Kolmososa oli minusta aika mitäänsanomaton ja nelonen menikin sitten jo ihan liian pitkälle. Ne kolme leffaakin olen nähnyt, kaksi ekaa kai useammankin kerran. Nyt olen yrittänyt lueskella muita vampyyrikirjoja, mutta millekään en ole vielä syttynyt samalla tavalla.

Lempikirjani tästä sarjasta on ehdottomasti sarjan kakkososa Uusikuu. Aluksi en tykännyt siitä yhtään, koska tykkään (ja tykkäsin erityisesti silloin) Edwardista paljon enemmän kuin Jacobista, mutta Uusikuu on noista kirjoista ehdottomasti parhaiten kirjoitettu. Bellan repivää surua on kuvattu todella hienosti ja todellisesti.

Leffassakin oli hyvät puolensa...


No comments:

Post a Comment