Sunday, 16 January 2011

lukupiirejä

Reilun viikon päästä on ehkä - toivottavasti - taas kirjakaupan tyttöjen lukupiiri. Piiri kokoontuu miten sattuu ja missä milloinkin. Viimeksi luettiin Mazzarellan esseitä, tällä kertaa sai lukea mitä tahansa Sofi Oksaselta. Ensin piti siis lukea Puhdistus, mutta koska sen oli niin moni jo lukenut, päätettiin lopulta, että saa valita minkä tahansa Oksasen kirja. Itse olen lukenut Puhdistuksen ja Baby Janen kokonaan, mutta Stalinin lehmistä vain puolet, joten ajattelin lukea sen nyt kokonaan. Kohta pitäisi aloittaa, jos vielä meinaa. Vaikka kirjakaupan tyttöjen lukupiirissä ei ole niin tärkeää, onko oikeastaan edes lukenut mitään. Toisaalta jos en nyt lue Stalinin lehmiä, en lue ehkä koskaan. Kirjan alku oli muistaakseni ihan ok, mutta olen vuosien saatossa kehittänyt niin suuren vastenmielisyyden (voikohan näin sanoa?) Oksasta kohtaan, etten haluaisi edes enää lukea mitään sen kirjoja. Baby Janesta aikanaan tykkäsin, vaikka sen kuva paniikkihäiriöstä onkin varsin yksipuolinen. Puhdistusta karsastin jo valmiiksi kaiken sen hehkutuksen takia, eikä se minusta ole ollenkaan niin kummoinen kuin kaikkialla meuhkataan. Ehkä pitäisin siitä enemmän, jos pitäisin sen kirjoittajasta edes vähän. Olen työn puolesta ollut Oksasen kanssa muutaman kerran tekemisissä, eikä mediasta välittynyt kuva kylmäkiskoisesta ja tympeästä ihmisestä ole henkilökohtaisessa kontaktissa ainakaan parantunut...

Toisaalla
kuukaudenkirjaksi on valittu Herman Hessen Narkissos ja kultasuu. Kuinka ollakaan, olen lukenut siitäkin puolet joskus vuosia sitten. Hessellekään en silloin lämmennyt, mutta ehkä nyt olisi aika antaa toinen mahdollisuus.

Valitettavasti nyt ei pitäisi oikeastaan lukea mitään muuta kuin tentti- ja gradukirjoja (ja hollanninkirjaa, jos se ensin löytyisi jostain...).

No comments:

Post a Comment